Trànsit cavalcada Reis Barcelona

La cavalcada de Reis modificarà la mobilitat i el trànsit al centre de Barcelona durant la tarda del diumenge 5 de gener. Com ja s’ha establert en anys anteriors, a partir de les 17 h es prohibirà la circulació a les vies per on passaran ses majestats els Reis d’Orient, és a dir: l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el pla de Palau, el passeig d’Isabel II, la via Laietana, la plaça d’Urquinaona, el carrer de Fontanella, la plaça de Catalunya, el carrer de Pelai, la plaça de la Universitat, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda, l’avinguda del Paral·lel i les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Tot i el tall de trànsit, mentre sigui possible i sempre que l’ocupació del públic ho permeti, es facilitarà la circulació transversal per aquestes vies. També està previst tallar la sortida 21 en sentit Besòs de la ronda del Litoral i, si cal, també en sentit Llobregat per garantir la mobilitat a la plaça de les Drassanes. En el mapa podeu veure el recorregut de la cavalcada amb els horaris previstos del pas dels Reis.

Recorregut Cavalcada Reis 2020

Està previst que Ses Majestats els Reis d’Orient arribin a les 16 h al port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. Un cop a terra els rebrà l’alcaldessa, Ada Colau, i els lliurarà la clau de la ciutat perquè durant la nit puguin entrar a totes les cases a deixar els regals. La cavalcada començarà a les 18 h al Moll de la Fusta i arribarà a la Font Màgica al voltant de les 21 h. Un any més la cavalcada de Reis es podrà seguir en directe a betevé.

Prohibit circular als camions de gran tonatge

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament prohibeix la circulació a tota la ciutat dels camions de gran tonatge (amb un pes superior als 3.500 kg) durant tota la tarda de la cavalcada. La prohibició, que es va aplicar per primera vegada amb motiu dels atemptats de Niça i Berlín del 2017, començarà a les 16 h i s’allargarà fins a les 22 h del 5 de gener.

El metro, la millor opció

El pas de la cavalcada i els talls de trànsit previstos afectaran nombroses línies d’autobús que passen pel centre de la ciutat. Per aquest motiu, TMB recomana l’ús del metro com la millor opció per moure’s per Barcelona. Per facilitar la mobilitat es reforçarà la freqüència dels combois del metro durant tota la tarda.