La tecnologia feta llum esdevindrà la gran protagonista de la cavalcada de Reis a Barcelona aquest 2020 i obrirà la desfilada amb la carrossa de la patge Estel. Segons ha explicat la directora, Marta Almirall, s’ha apostat per una desfilada “molt ben cosida, brillant, amb uns vestuaris que són com petits estels”.

Segons Almirall, la cavalcada “necessitava un pas endavant. Un salt que hem volgut fer aquest any i que al final resultarà força atrevit.” La directora artística de la cavalcada ha fet valdre la participació d’artistes professionals, d’alumnes procedents d’escoles de dansa, de comunitats i de ciutadans que han respost a la crida a col·laborar-hi. “Durant dos mesos aquest espai ha esdevingut una fàbrica de creació màgica. Ens hem reunit per poder contrastar totes les feines i projectes que cadascú ha fet per separat, i aquí ho posen en comú.” Almirall ho ha comparat amb una “gran família que ha treballat per fer un gran espectacle per a la ciutat”.

Tindrà una hora de durada i estarà encapçalada per un estel lluminós equipat amb una il·luminació d’última generació que estarà sincronitzada amb el vestuari que lluiran els artistes que desfilaran acompanyant aquesta carrossa i d’altres. És una creació de l’artista Àlex Posada, que ha explicat que la tecnologia utilitzada: “No està al mercat. És complex, més difícil del que sembla. Ho hem desenvolupat nosaltres.”

Brodas Bros a la carrossa dels carters reials

La il·luminació continuarà sent el fil conductor també amb la carrossa dels carters reials en què participaran un any més els Brodas Bros. La companyia de hip-hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona el 2006, aportarà a les coreografies “la tècnica, l’energia, l’expressivitat i el toc de hip-hop mediterrani”.

També els ballarins estrenaran vestuari lumínic són el cos que acompanyarà la carrossa del rei Gaspar. El disseny d’aquesta carrossa està inspirat en les salamandres modernistes de Gaudí.

Cada nit un conte

La companyia Som-hi Dansa signa la coreografia de ‘Cada nit un conte’. Hi haurà sis titelles articulats d’un metre d’alçària que aniran en unes motxilles sobre els actors que els manipulin, per tal que el públic els pugui veure millor. Seran els protagonistes de la comparsa Anar a Dormir, que girarà al voltant de tres temàtiques: ‘El bosc encantat’, ‘El conte estrellat’ i ‘El trencanous’.

Nou seguici del rei Baltasar

L’artista Ramón de los Heros signa l’escenografia que acompanyarà el pròxim dia 5 el rei Baltasar. Una manada de quatre zebres que tenen la peculiaritat d’estar “integrades en el cos humà”. Estan fetes amb materials lleugers per poder ser manipulades per dues persones i estaran il·luminades per dins en les línies clares.

Nou seguici de les joguines

L’automatització i la tecnologia tindran un paper destacat també a la carrossa i seguici de les joguines. En aquest cas el disseny s’ha inspirat en una fàbrica de robots de joguina automatitzada. La coreografia és de La Veronal, que entrellaçarà la llum i la música per recrear una escena “futurista i màgica”. El vestuari dels actors també estarà sincronitzat amb la carrossa.

El carbó tindrà la forma d’un gegant

Aquest 2020 el carbó no anirà dalt d’una carrossa sinó que adoptarà la forma d’un gegant. Dissenyat per Ramón de los Heros s’acompanyarà d’un seguici de ballarins carboners que estrenaran vestuaris il·luminats amb bombetes i llanternes de tal manera que aquest personatge, “a priori” fosc, quedarà il·luminat.