La Festa Major del Raval s’ha iniciat aquest dijous i, fins diumenge, un munt d’activitats ompliran els diferents carrers del barri. Des de fa cinc anys, el tret de sortida el donen les Catifaires del Raval. Durant tot el matí han treballat per reproduir amb flors, a la plaça de Vicenç Martorell, el cartell de festa major. Dones de diferents cultures i edats són el gruix humà de les Catifaires del Raval, una mostra en clau femenina de com és el Raval a l’actualitat.

Catifaires del Raval

Les Catifaires del Raval s’afanyen per reproduir amb flors el cartell de la festa major del barri. Aquest any, ho fan a la plaça de Vicenç Martorell perquè és en aquest punt on es llegirà el pregó. Així donen la benvinguda als actes programats des d’aquest dijous i fins diumenge.

Maria Isabel Asín forma part de les Catifaires del Raval des dels inicis. I n’està orgullosa: “Ser catifaire ha d’agradar i s’ha de sentir. Som un grup que ens portem molt bé, cada una, veritablement, fa el que pot, hi ha gent jove, hi ha gent gran, i som un grup molt ben avingut. Fem sortides, fem reunions, fem berenars, fem el que sigui”.

Hyorin Lee, natural de Corea del Sud, assisteix a Diàlegs de Dona, una entitat del Raval. No va tenir inconvenient a col·laborar amb les Catifaires del Raval. Assegura que “em va sorprendre molt aquesta activitat, ja que al meu país no tenim aquesta tradició amb flors, però és molt divertit”.

Color i diversitat cultural

Les Catifaires del Raval, segons explica la coordinadora d’Impulsem, Vanessa Cayuela, van començar l’activitat per aportar color a les diferents festivitats que al llarg de l’any es fan al Raval“El motiu és tenir la flor com un element unificador de les cultures i, a partir d’aquí, doncs, treballar amb dones autòctones, potser més grans, amb dones més joves potser que venen de fora, però sempre és la flor aquell element que uneix aquestes cultures”.

Per ser catifaire, asseguren, només calen ganes, sense importar la procedència ni l’edat. La diversió, però, està assegurada.