L’espai Shakespeare and Friends acaba d’obrir portes a les Corts. El projecte està liderat per professionals del teatre que volen convertir el centre en un espai d’arts escèniques de referència al districte on es puguin, d’una banda, fer classes de diferents disciplines artístiques, però també representacions. El punt d’inici ha estat un casal de teatre per infantil que va començar al mes de juny i que està sent tot un èxit.

Espai per a tota la família

Tot i que han començat dedicant-se als més petits, Shakespeare and Friends neix com un espai per a tota la família. Per això, a partir del mes de setembre, s’hi impartiran classes per a totes les edats i de tot tipus de disciplines artístiques. Carol Muakuku és actriu i una de les impulsores de l’espai, i assegura que la idea és poder fer classes d’interpretació, teatre, dansa i també circ i malabars.

Per a les responsables de Shakespeare and Friends, la idea és treballar conjuntament amb la resta d’entitats culturals del barri, com ara La Caldera. Això sí, Muakuku reconeix que a les Corts falten centres culturals. “No ha cines, no hi ha teatres, no hi ha sales independents i, per això, volem que Shakespeare and Friends acabi sent el proper espai d’arts escèniques de referència al barri”, conclou.

El teatre, una eina de creixement

Pel que fa al casal, Ariadna Liguerre -un altra de les encarregades de l’espai- assegura que ha estat la carta de presentació de Shakespeare and Friends al barri i agraeix la confiança dels pares. Per a Liguerre, el teatre és una disciplina que pot ajudar molts els nens i nenes, primer, a aprendre a diferenciar les seves emocions, però també per guanyar seguretat en ells mateixos, aprendre a parlar en públic o perdre la vergonya.