Les Catifaires del Raval són un grup de dones que es reuneixen dos o tres cops l’any per fer creacions efímeres amb flor natural. Coincidint amb la celebració del Corpus, han guarnit les fonts dels Jardins de Rubió i Lluch i la dels Jardins dels Tarongers, que participen en la tradició de L’ou com balla. A través d’aquest treball volen dinamitzar el Raval i millorar la convivència entre les diferents cultures que conviuen al barri.

En dies com la festivitat del Corpus, un grup de dones del Raval es reuneixen de bon matí i comencen a treballar amb flors naturals.  Són les Catifaires del Raval, dones provinents de diferents entitats que creen guarniments florals per col·locar-los en espais públics.

La Maite Roca és una d’aquestes dones. Ella explica que amb les flors “Les Catifaires del Raval som un projecte comunitari. Aquí hi ha dones de diferents cultures, de diferents orígens, ens reunim i les persones que volen participar hi venen. Demostrem que el Raval és multicultural.”

Treballar amb flors per la convivència i la dinamització del Raval 

La tasca de les Cafitaires del Raval és voluntària. L’entitat va néixer fa nou anys i forma part de la Federació de Catifaires de Catalunya. La Pilar Vilés treballa a Impulsem però es considera també una catifaire més. Recorda com van ser els orígens de l’entitat. “Va sortir a través d’Impulsem, en el 2009. Vam començar a fer catifes de flors, era dins d’un programa nostre que es diu La mar de flors i el tema és buscar la convivència  i la dinamització del barri a través de treballar la flor natural”.

Una vegada acabada la feina, les creacions queden a la vista dels visitants que no desaprofiten l’ocasió per immortalitzar els guarniments florals.