Cartell Mercè 2019

La il·lustradora Maria Corte és l’autora del cartell de la Mercè 2019.  Nascuda a Barcelona l’any 1983 i filla de pares argentins, Corte s’ha inspirat en la iconografia de Santa Mercè d’Amèrica del Sud i el Carib, una imatge d’una dona negra o mestissa. La il·lustradora l’ha triada perquè representa moltes de les dones barcelonines, nascudes aquí o bé immigrants.

La Mercè del cartell és també una dona alegre amb un pentinat d’on surten tots els elements propis de la festa major: els castellers, els músics, les bèsties de foc, les escultures de Miró i, fins i tot, el vaixell d’Open Arms a dalt de tot.

Aquest no és el primer cartell que fa Maria Corte. Amb només 10 anys va rebre l’encàrrec de fer el de les Festes de Santa Eulàlia del 2009. Veïna de Gràcia durant la infantesa, Corte va estudiar il·lustració a l’Escola Massana. Els seus treballs han ocupat pàgines de publicacions i mitjans de tot el món, com ‘The New York Times’ o la BBC.

L’any passat el cartell de la Mercè també va ser obra d’una dona, la il·lustradora barcelonina Sònia Pulido, que va representar-hi una “metaMercè“, és a dir, una dona ferma que incloïa moltes Mercès de procedència i caràcters diversos. L’any anterior, el 2017, l’autor del cartell va ser el dissenyador Javier Mariscal.

Beirut, ciutat convidada

Enguany la ciutat convidada a la Mercè serà Beirut. La ciutat, una de les més castigades per la guerra, és també un dels grans centres culturals del món àrab. Durant la festa major es programaran una vintena d’espectacles tant de música, com de dansa i arts de carrer. A més, la Filmoteca dedicarà un cicle sobre cinematografia libanesa.

Juga amb el cartell de la Mercè 2019

Recol·loca les 16 peces del cartell de la Mercè 2019 en aquest trencaclosques. Si estàs visitant aquesta pàgina a través del mòbil i no veus el trencaclosques, fes clic aquí!