L’actriu i cineasta barcelonina Leticia Dolera serà la pregonera de la Mercè 2018. Ho ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau. També s’ha descobert el cartell d’aquesta edició, que el signa la també barcelonina Sònia Pulido. Colau ha recordat que de les 40 edicions de les Festes de la Mercè, només hi ha hagut 12 pregoneres i tres dones cartellistes.

Per això ha fet gala que aquest 2018 siguin dues dones qui posin cara al pregó i al cartell: “Aquesta Mercè l’havíem de fer amb veu i ulls de dona”. Colau ha assegurat que “les dones hi som, pensem, creem i estem a totes les esferes de la vida; hi som però el que passa es que no sempre arriben als llocs de màxima decisió”.

cartell mercè 2018

“La primera vegada que em van assetjar pel carrer”

Per la seva banda, l’actriu Leticia Dolera, que no ha volgut revelar cap punt del seu discurs, ha explicat que està molt contenta per poder fer el pregó de la seva ciutat —va créixer al Clot—. Dolera ha explicat que encara el repte “esperant estar a l’alçada d’aquesta responsabilitat amb il·lusió amb emoció i amb l’amor que sento per aquesta ciutat”. Afirma que Barcelona l’ha vist créixer, on va aconseguir la seva primera feina, els primers petons, però també, on va viure, ha dit “la primera vegada que em van assetjar pel carrer”.

La il·lustradora barcelonina Sònia Pulido ha estat l’encarregada de dissenyar el cartell de la Mercè 2018, en què hi ha representada una “metaMercè”, perquè afirma que “hi ha moltes Mercès, de procedència diversa i caràcters”. Pulido ha afegit que el cartell vol representar una “dona ferma, una dona que va anar a la manifestació del 8 de març”.

El fado i la descentralització d’actes, protagonistes de la Mercè

Aquest divendres també s’ha descobert un primer tast de la programació de la Mercè 2018, que té Lisboa com a ciutat convidada. Del 21 al 24 de setembre el BAM i Mercè Música ompliran de ritmes portuguesos diferents espais de la ciutat, sobretot donant protagonista al fado, amb una nit especial amb propostes com Cuca Roseta i Camané.

Una altra aposta, i que continua respecte els darrers anys, és la descentralització d’actes perquè tots els barcelonins puguin gaudir de la festa. Enguany la programació tindrà una incidència destacada a la llera del Besòs i sis dels 10 districtes són escenari d’algun dels actes d’aquesta Mercè.