1

‘Stonewall Forever’

Se celebren 50 anys dels aldarulls de Stonewall, que van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc a la matinada del 28 de juny del 1969 al bar conegut com a Stonewall Inn, del barri novaiorquès de Greenwich Village, i Google ha finançat la creació d’un espai únic de memòria digital col·lectiva.

2

Txernòbil

El recent èxit de la sèrie’ Chernobyl’, d’HBO, ha fet reviure l’interès en la catàstrofe nuclear del 1983.
Entre els molts vídeos de fans de la sèrie en destaca un amb sis minuts de comparació entre les imatges reals emeses per les televisions de l’època i les de la sèrie. Atenció: hi ha spòilers!

3

Recordant ‘Inception’

L’estudi de producció Lestnica de Vladimir a Rússia s’ha inspirat en la pel·lícula ‘Inception’. Lestnica va començar planificant l’estructura final de la fotografia futura basant-se en els principis de la perspectiva. Cada imatge està ancorada per una característica arquitectònica com a punt focal, amb les voreres i els carrers que s’avancen cap a fora amb una inclinació que regira l’estómac. Cada imatge va suposar una dotzena d’hores de treball, i el procés experimental va suposar més de mil imatges de prova.

4

Instagram ens fa dubtar

Potser vau veure el vídeo de Mark Zuckerberg dient que ell domina el món… Tradicionalment, Bill Posters ha intervingut en espais urbans i missatges publicitaris, però ara ho fa manipulant vídeos de personatges públics. Amb tècniques d’intel·ligència artificial, Posters crea “deepfakes” de personatges com Donald Trump, Morgan Freeman i Mark Zuckerberg, i els fa dir el que vol.

5

Mundials de futbol a través dels patrons

Minimalisme, disseny gràfic, història i futbol en un sol compte d’Instagram, un projecte del dissenyador Matthieu Teyssandier fa una retrospectiva de les samarretes de la història del futbol amb 520 dissenys de 32 equips, des del 1930 fins a la Copa del Món del 2018 de Rússia.

Resultat d'imatges de patrones camisetas futbol

6

5G de Berlín a Londres

El músic i compositor Mischa Dohler va fer la setmana passada el primer concert en 5G de la història.
Mentre ell tocava a Berlín el piano, la seva filla cantava a Londres. Recordem que el 5G permet velocitats de fins a 20 vegades el 4G. Amb tecnologia d’Ericsson van aconseguir tocar en directe separats per 1.000 km.  El tema que van interpretar va ser ‘I was made for loving you’, dels Kiss, en versió piano i veu.

7

Bottlecap Challenge

El mestre Farabi Davletchin, campió del món de taekwondo i hapkido de Kazakhstan, va iniciar el repte ‘Bottlecap Challenge’ i va desafiar Jason Statham. Només cal una ampolla (eina que agrada bastant pels desafiaments a la xarxa) i s’ha de saber alguna art marcial (diferents lluitadors d’arts marcials ja s’han anat reptant).

8

Música retro

Això és música retro per dos motius: el tema, ‘Ice ice baby’ de Vanilla Ice, ja ho seria, i la interpretació que en fa l’enginyer James Cochrane amb veu de Stephen Hawking, encara més. Conegut com a BD548, es va fer famós fa 10 anys per una versió amb tot d’eines electròniques vintage de ‘Bohemian Rhapsody’ i ara hi torna amb aquesta proposta.