L’exposició “Tan cerca y tan lejos y la imaginación del Parkinson” apropa el visitant a aquesta malaltia neurodegenerativa a través de l’artista José Parra, a qui van diagnosticar Parkinson el 2010. Des d’aquell moment, Parra va començar a crear quadres i escultures.

Tot i que sempre havia estat una persona molt imaginativa, explica, el temps lliure que va tenir en deixar de treballar i els canvis que va anar experimentant amb la malaltia el van portar a submergir-se en la creació. Aquesta és la seva cinquena exposició, que es pot veure al Centre Cívic Pere Pruna fins al 26 de juliol.

Obres fràgils i minucioses

Tot i la malaltia, que provoca tremolors, les obres de José Parra són de gran precisió, com quadres fets a partir de bombolles, espuma i vi; mòbils creats amb coure i plom, o escultures fetes amb fils i varetes d’acer. Aquestes obres són creades a través d’estructures matemàtiques que aplica, diu, amb esforç, paciència, i temps. És una exposició que mostra la fragilitat de l’equilibri, parla de la relativitat de les distàncies —quan un pateix Parkinson i li costa tant moure’s— i ens anima a redescobrir-nos a través de les nostres limitacions.