Fa 30 anys que el Casinet d’Hostafrancs acull el curs internacional de dansa Barcelona Summer Dance. S’adreça a ballarins de tots els nivells i nacionalitats, a partir dels quatre anys, i compta amb grans professionals del sector en l’àmbit internacional.

El curs va començar amb molt poques classes: “Teníem una classe de clàssic i una de contemporani. El mateix a nivell intermedi, una classe de jazz i a la nit fèiem tango”, explica Elise Lummis, impulsora del curs. Actualment tenen 38 classes diàries de diferents modalitats com ballet, jazz, contemporani, danses africanes i teatre musical, entre d’altres.

“Qui vulgui ballar ha de poder fer-ho”

Tot i que es tracta d’un curs que ofereix qualitat, gràcies als professionals que hi treballen, és econòmicament accessible. Per Elise Lummis i Ingve Gronen, directors del Barcelona Summer Dance, això és essencial. Afirmen que volen continuar creixent, però això és difícil sense augmentar els preus. “Treballem amb l’Ajuntament i mantenim uns preus molt accessibles i si hem de llogar més espais, seria impossible. Si apugem els preus molta gent no podria pagar-ho i és molt important per a nosaltres que qui vulgui ballar pugui fer-ho”, expliquen.

Gran actuació pel 30è aniversari

Enguany es realitzaran dos actuacions: la primera, el 21 de juliol, en què se celebraran els 25 anys de la companyia de ballet; i el 25 de juliol es farà, com cada any, un gran espectacle de final de curs en què també es commemorarà el 30è aniversari del curs internacional Barcelona Summer Dance.