Un repte cultural a l’abast dels ciutadans. Això ha aconseguit Cap butaca buida, una crida a apostar per les arts escèniques durant un dia, el 16 de març. L’esdeveniment, sense precedents a Catalunya, aspira a convertir-se en la Diada Nacional del Teatre, un Sant Jordi teatral. Tot i que sense descomptes, la iniciativa ha superat les 55.000 entrades venudes de les 60.000 disponibles a Catalunya i segons els organitzadors, “s’ha assolit l’objectiu somiat”. L’any que ve la campanya es farà el 22 de març.

L’Ajuntament de Barcelona és una de les administracions que dona suport al projecte que principalment promou l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i ‘Time Out’. Els organitzadors ho defineixen com un “repte col·lectiu amb un objectiu tan ambiciós com possible“. I així ha sigut.

Entrades exhaurides al Goya, el TNC i la Villarroel

Veure ‘La trena’ al Teatre Goya ja no era possible des de divendres a la nit i tampoc hi havia cap butaca buida a la Sala Gran del TNC per gaudir d”Els Watson‘. Altres obres amb el cartell d’entrades exhaurides penjat van ser ‘Elling’, a la Villarroel; ‘La Disputa’, al Romea; ‘Scape room’, al Teatre Condal, o la proposta de la Sydney Dance Company al Mercat de les Flors. Hi va haver d’altres, però, amb localitats lliures dissabte al matí com ‘El Mesías’ al Liceu i propostes de teatre infantil i familiar al Teatreneu o al SAT!, així com ‘La historia interminable’, a l’Apolo.