(ACN/Redacció) El duet cornellanenc Estopa ha publicat aquest divendres el nou àlbum “Estopía” (Sony Music) que inclou el primer tema original en llengua catalana, ‘La rumba del Pescaílla’. Amb aquest nou disc, els germans Muñoz celebren 25 anys de carrera. Amb 12 temes inèdits, el treball és un retorn als orígens de la banda amb un so carregat de rumba i altres gèneres com el rock o el rap. El disc és un viatge a l’univers d’Estopa i recull tota la iconografia de la banda. El duet presentarà el nou àlbum amb un concert el 10 de juliol a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, que ja ha esgotat les entrades.

Un homenatge a El Pescaílla

La primera cançó en català dels Estopa és un homenatge al cantant i guitarrista barceloní Antonio González Batista, “El Pescaílla”, que combina el català i el castellà. Es tracta de la primera cançó del grup en llengua catalana després d’haver enregistrat, el 2008, ‘El quarto dels trastos’, una composició d’Albert Pla pensada, precisament, per al disc de ‘La Marató’.

D’altra banda, els germans David i José Muñoz van treure a principis de desembre ‘El día que tú te marches’, el primer senzill d”’Estopía’. Aquest tema ha suposat el retorn dels Estopa després de quatre anys.