L’actriu Marta Marco assegura que en 25 anys de carrera mai no havia rebut tantes mostres de suport i entusiasme al final de cada representació com li està passant amb ‘La trena’. En una entrevista al ‘Plaça Tísner’, Marco creu que la història que expliquen és molt dura però que desperta a l’espectador una reacció d’esperança i de dir “no podem deixar de lluitar per l’empatia dels uns amb els altres”.

L’actriu explica que l’espectador veurà uns personatges que lluiten contra allò que s’espera d’elles i que afronten les adversitats per aconseguir el seu objectiu principal: viure amb esperança i il·lusió. Uns personatges femenins que, tot i estar lluny geogràficament, “sense saber-ho, s’ajuden, estan a prop, s’entreteixeixen“. Per Marco, l’augment de la sororitat és perquè “és quan anem juntes que estem tirant endavant”.

Una novel·la de Laetitia Colombani

Aquest projecte està fet a partir de la novel·la del mateix nom de l’escriptora, directora de cinema i actriu francesa Laetitia Colombani. Va ser després d’haver estat confinades quan, tres de les quatre actrius de l’obra, Marta Marco, Cristina Genebat i Clara Segura, que també és la directora, van decidir que havien de portar al teatre aquell text “que els hi havia deixat empremta”. Totes tres van sentir la necessitat de denunciar com vivien aquestes dones “en ple segle XXI”. Un relat que es posa en la pell de més de 30 personatges femenins i que posa de manifest “la lluita constant de les dones en una societat que les fa sentir presoneres”. ‘La trena’ es podrà veure al Teatre Goya fins el 27 de novembre.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’