Els teatres de Catalunya impulsen per primera vegada una diada de les arts escèniques. Es dirà Cap Butaca Buida i es farà el dissabte 16 de març del 2024. ‘Time Out’ va tenir la idea i fa un any que hi treballa amb tots els actors implicats: ADETCA, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i els Teatres Públics de Catalunya. L’objectiu és omplir totes les sales de teatre i convertir aquest dia en la llavor del que volen que esdevingui la Diada Nacional del Teatre, un “Sant Jordi” molt particular.

Es vol aconseguir un rècord mundial d’espectadors en un únic dia. Els organitzadors esperen arribar a les 100.000 persones el 16 de març. De fet, a Catalunya, hi ha un total de 150.000 butaques de teatre.

Aquesta jornada també servirà per donar el tret de sortida als actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre. Fins al 31 de gener, les sales que ho vulguin es poden adherir a la iniciativa. Serà a partir d’aquest dia que se’n farà una àmplia difusió per intentar vendre el màxim possible de tiquets per al 16 de març.

A partir del proper febrer es posarà en marxa un comptador de total de butaques buides, així com el nombre d’entrades venudes fins al moment. Els teatres impulsaran activitats i una acció conjunta que permetrà visibilitzar l’èxit de la iniciativa. Tot plegat també amb fins solidaris ja que es destinarà un mínim del 2 % de la recaptació total a l’entitat Pallassos sense Fronteres.