(ACN) L’edició de Sónar prevista per al juny s’ajorna fins al 2022 perquè les dades sanitàries, les restriccions de mobilitat i la manca d’una normativa per als grans esdeveniments fan “inviable” el festival en les condicions “desitjables”, segons detallen els organitzadors del festival en una nota. El certamen, però, no s’atura i oferirà a l’octubre dos festivals amb un format híbrid, però seran prioritàriament presencials. En total hi haurà més de 60 activitats en viu i algunes d’específicament en línia.

Dos festivals nous a l’octubre

Del 27 al 30 d’octubre el Sónar organitzarà per primera vegada a Barcelona el festival AI and Music, centrat en els reptes de la intel·ligència artificial en la creació musical. La iniciativa conviurà amb el SónarCCCB, una iniciativa presencial amb escenaris amb música en viu, conferències, debats i presentacions de Sónar+D.

Els mesos previs a l’AI and Music Festival, Sónar i la UPC actuaran com un Thinking Lab liderat per la universitat, per promoure un diàleg entre l’art, la ciència i la tecnologia entorn de la intel·ligència artificial. AI and Music està impulsat pel programa S+T+ARTS de la Comissió Europea i en associació amb la Universitat Politècnica de Catalunya i betevé. L’any passat, betevé, com a mitjà oficial del Sónar, ja va oferir directes i continguts relacionats amb el Sónar+D.

La mirada en la següent edició del Sónar

L’any passat els organitzadors ja van ajornar l’edició per al juny del 2021, però finalment tampoc no es podrà celebrar. Els organitzadors citen el públic els dies 15, 16, 17 i 18 de juny del 2022, i en breu es comunicarà el primer avanç de programació. Aquells que ja tenien entrades i acreditacions professionals del 2020 i 2021 podran demanar el reemborsament de l’import a partir del 12 de maig, però el festival farà públics diversos avantatges si decideixen conservar el seu tiquet per al 2022.