pel·lícules gratis biblioteques

En plena era digital, la Xarxa de Biblioteques de Catalunya s’ha sumat al consum de pel·lícules per internet amb una oferta de 3.476 títols a través del servei de préstec en línia. Entre el material, disponible des del setembre, s’hi poden trobar pel·lícules, sèries, curtmetratges, documentals, animació i concerts.

Com accedir al servei d’audiovisuals en línia?

Per consumir aquests continguts digitals cal tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i accedir al portal d’eBiblioCat. El material es pot veure en línia a través d’un ordinador o telèfon mòbil, però amb límit de visualitzacions, ja que només es poden consumir vuit pel·lícules al mes.

Tot i que el punt de partida són més de 3.000 títols, la intenció és ampliar el catàleg amb el temps, així com la quantitat màxima de pel·lícules mensuals que es poden consumir. De moment, entre el material que s’hi pot trobar hi ha clàssics de Charles Chaplin i pel·lícules més actuals com ‘El discurs del rei’, ‘La vida de Brian’ o ‘L’últim concert’.

Adaptar-se als nous hàbits de consum

L’aposta de la biblioteca és adaptar-se a les noves maneres de consumir del públic, sobretot després d’haver detectat una caiguda dels préstecs tradicionals en l’última dècada. A banda de la secció audiovisual en línia, la biblioteca digital de Catalunya també ofereix més de 7.000 títols de llibres electrònics.