La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha retret a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no s’hagi posat en contacte amb ella el darrer any: “En un any, Colau no m’ha trucat mai”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Guilarte ha afirmat que en els darrers mesos sí que ha estat en contacte amb persones “de l’equip de Colau” però ha lamentat no haver “rebut una trucada més personal per part de l’alcaldessa”.

“Jo parlo més amb el senyor Collboni”, ha afirmat Guilarte, fet que atribueix que l’alcaldessa “té condicionaments ideològics molt importants”. Preguntada sobre si es pot repetir l’acord pressupostari de la setmana passada, la líder dels taronges a l’Ajuntament confia que els mesos de confinament hagin ajudat Colau “a entendre que hi ha d’haver més consens” i li ha recordat que Ciutadans sempre té “la mà estesa” per intentar “entendre’s amb tothom”.

En aquest sentit, Guilarte ha dit que no donaran el sí defintiu al pressupost en el ple del mes de juliol si el govern municipal no es compromet a complir una sèrie d’acords econòmics, com ara ajudes a les famílies vulnerables, a les pimes i una partida per impulsar la campanya nadalenca, entre d’altres.

“Vull que Batlle arregli la seguretat de Barcelona”

En relació a la intenció d’Albert Batlle de liderar un projecte catalanista per fer front a l’independentisme, Luz Guilarte li ha reclamat que, “de moment, arregli la seguretat de Barcelona” i ha descartat sumar-se al projecte del dirigent d’Units per Avançar: “Tenim el nostre projecte que no té res a veure amb el de Batlle”.

D’altra banda, Luz Guilarte no s’ha mostrat preocupada per la possibilitat que la futura formació del Batlle els hi esgarrapi votants perquè, segons ha afirmat, “ningú està fent més contra l’independentisme que Ciutadans”.

Un “caos” en la mobilitat

Guilarte ha criticat les mesures impulsades pel govern municipal per donar protagonisme als vianants durant la desescalada del coronavirus, unes accions que s’emmarquen en el pla de mobilitat per guanyar espai públic: “S’està expulsant el vehicle privat intentant-lo contraposar amb la sostenibilitat”. La presidenta de Ciutadans a l’Ajuntament ha criticat que aquest pla impulsat pel govern municipal estava “guardat al calaix des de feia anys”, i ha criticat que s’ha “creat un caos” als carrers de la ciutat que ha servit per “incrementar la perillositat”.

Guilarte ha assegurat que veu amb bons ulls fer “una transició cap a una mobilitat sostenible” però ha defensat que, per fer-ho, “s’han de posar els mitjans” i s’ha tornat a dirigir a Colau: “Es pensa que tothom pot anar en bicicleta i ella va amb un cotxe que és contaminant”.