Cartell de la vuitena edició del festival Jazzing

Què?

Arriba la vuitena edició del Jazzing – Festival de Jazz de Sant Andreu, que se celebrarà del 2 al 5 de setembre a la Fabra i Coats, amb concerts per a tothom i activitats gratuïtes per als veïns i veïnes de Sant Andreu i La Sagrera. L’esdeveniment també es podrà seguir en línia a través de la plataforma de pagament Scenikus.

Paral·lelament, també tindrà lloc la tercera edició del Jazz Education Stage, el campus per a alumnes amb tallers de veu, improvisació vocal i diversos instruments amb músics de primer nivell.

El Jazzing homenatjarà aquest any el trombonista Toni Beleneguer, que va morir recentment i que ha col·laborat amb la Sant Andreu Jazz Band, que celebra el 15è aniversari dirigida pel saxofonista Joan Chamorro.


Quan?

Del dijous 2 al diumenge 5 de setembre del 2021


On?

Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20)


Què hi trobarem?

El Jazzing inclourà actuacions de músics sorgits de la Sant Andreu Jazz Band, com Andrea Motis, Èlia Bastida, Joan Mar Sauqué, Rita Payés, Eva Fernández, Magali Datzira, Marçal Perramon, Joan Martí o Marc Martín.

El festival també convidarà figures del jazz internacional. Dena DeRose, Scott Hamilton, Fredrik Norén, Carlos Martin, Perico Sambeat y Francisco Blanco ‘Latino’ estan entre els artistes participants. El concert de clausura del Jazzing correrà a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band.70 joves han passat per la Sant Andreu Jazz Band

Durant la presentació del Jazzing, el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro, ha destacat que “des del 2006 fins al 2021 uns 70 joves” han passat per aquesta orquestra “i la majoria han continuat dedicant-se a la música de manera professional”. Chamorro ha afegit que “el projecte s’ha convertit en un referent mundial” i això “m’enorgulleix i em dona energia per continuar”, ha destacat el músic.

Per Chamorro, la música és un llenguatge “que entra per l’oïda, no per l’escriptura”, alhora que “potencia que nens i joves escoltin jazz amb la ment i l’ànima obertes”, interioritzant-lo “no només a través de notes i pentagrames, sinó d’emocions i sentiments”.