Del 8 al 16 de maig la ciutat acull la 22a edició del Barcelona Poesia, festival que ha programat 42 actes i ha convidat un centenar de participants, entre els quals hi ha poetes, editors, músics, actors i actrius.

L’objectiu de la programació és reflectir la diversitat i per això el programa s’omple d’actes que constaten la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, però també de propostes i formats. Hi haurà recitals, obres de teatre, performances, monòlegs, conferències i fins i tot una revetlla i una batalla poètica dalt d’un ring.

Tota la programació de Barcelona Poesia en PDF

  • El espais i els poetes

Activitats que es faran en diversos espais com el Verger del Museu Frederic Marés, l'(H)original, el Centre d’Arts Santa Mònica, La Pedrera o el Palau Güell, entre d’altres. Vindran poetes d’arreu del món i s’aprofitarà el festival per retre homenatges i celebrar la vigència de figures com Joan Brossa, Victor Català, Pere Quart i fins i tot Pepe Rubianes, en el seu vessant de poeta. Alguns dels poetes convidats sçon Rita DoveLebogang Mashille,Burhan Sönmez i Antònia Vicens.

  • Compartint lectures

Un any més s’ha demanat a una selecció de poetes i persones vinculades amb la poesia que convidin un poeta amb qui compartir lectures i reflexions. Alguns dels diàlegs destacats seran entre Antoni Clapés i Denise Desautels (el Canadà), Manuel Forcano i Esther Zarraluki i Izaskun Arretxe i Rita Dove (els EUA).

  • Un festival de poesia molt musical

Aquesta any s’han programat moltes propostes que vinculen poesia i música. Hi participaran Gerard Quintana, Refree i el seu convidat de luxe Niño de Elche i Christina Rosenvinge, entre d’altres.