Barcelona ha entrat al 2021 després d’acomiadar el 2020, un any marcat per la pandèmia del coronavirus. La celebració ha estat, com l’any que deixem enrere, diferent. Lluny de festes multitudinàries i espectacles al carrer d’anys anteriors, aquesta nit de Cap d’Any s’ha viscut amb els carrers de la ciutat gairebé buits.

Les restriccions sanitàries decretades per evitar contagis de la covid-19 han obligat els barcelonins a celebrar l’entrada de l’any nou en grups més reduïts i, principalment, a casa. Els restaurants només podien fer menjar per emportar i només els hotels han pogut servir sopars als seus hostes (fins a les 21 h), una opció que han aprofitat alguns ciutadans.

Com a celebració ciutadana, s’ha mantingut l’espectacle pirotècnic d’altres anys, però adaptat perquè tothom el pogués veure des de casa. S’han llançat 12 palmeres brillants per cada campanada des d’11 llocs de la ciutat: els 10 districtes i el Castell de Montjuïc.

Tot i que l’espectacle estava fet per veure’l des de casa, algunes persones s’han apropat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per veure’l de prop.

Extingit un incendi a la muntanya de Montjuïc

A conseqüència dels focs artificials es va produir un aparatós incendi a la muntanya de Montjuïc. Es van cremar “alguns matolls”, segons l’Ajuntament, i els bombers van aconseguir controlar les flames en pocs minuts.