El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el govern no preveu que hi hagi canvis en les restriccions abans del dia de Reis. En aquest sentit, el conseller ha recordat que les mesures que es puguin instaurar s’establiran a partir del criteri de les autoritats sanitàries i de les dades epidemiològiques.

Sàmper ha anunciat que no es preveuen canvis en el pla de Nadal en la roda de premsa per explicar el dispositiu de la nit de Cap d’Any. A diferència de l’atenció als mitjans de cada dijous, no hi era present la consellera de Salut, Alba Vergés. Sobre la seva absència, Sàmper ha assegurat que se n’havia assabentat feia “cinc minuts”.

Delgado: “No és prudent que doni la meva opinió personal”

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha reconegut que el Pla de Nadal no limita la mobilitat de la nit de Cap d’Any, únicament per trobar-se amb persones dependents o per necessitats emocionals, com demana ara el govern. Delgado, però, ha dit que la situació epidemiològica ha canviat i que també ho ha de fer la interpretació de la mesura. El responsable de Protecció Civil no ha considerat “prudent” donar la seva opinió sobre si les restriccions en vigor són els adequades.

3.600 Mossos vigilaran la nit de Cap d’Any

Pel que fa al dispositiu que els Mossos d’Esquadra han preparat per la nit de Cap d’Any, començarà a les 22 h del 31 de desembre i s’acabarà a les 10 h del matí de l’1 de gener. Interior mobilitza 3.600 efectius dels Mossos que se sumaran als més de 900 agents de les policies locals (251 a Barcelona). Vetllaran pel compliment de les mesures sanitàries i les restriccions de mobilitat. Hi haurà 248 punts de control policial.

Els Mossos vigilaran que els establiments de restauració compleixin la normativa i que, a les cases rurals, no s’hi concentrin més persones o bombolles de les permeses. També es vigilarà que no se celebrin festes i·legals i es donarà resposta “immediata” a les “deteccions” que pugui fer-ne la ciutadania a través del telèfon 112.