Les restriccions per la pandèmia del coronavirus han deixat aquest any els hotels sense turistes i els barcelonins sense gaire opcions per celebrar fora de casa la nit de Cap d’Any. De fet, els hotels són els únics establiments de la ciutat que poden servir sopars —als seus hostes—, perquè els restaurants només poden cuinar menjar per emportar.

Això ha fet que molts ciutadans hagin optat per reservar aquesta última nit de l’any una habitació en algun dels hotels que es mantenen oberts a Barcelona —només un de cada quatre. I els hotels s’han reinventat per adaptar-se al públic local i a les mesures sanitàries —els menjadors han de tancar a les 21 h.

Horari europeu

A l’Hotel Majestic i el Claris han preparat sopars que començaran a quarts de set de la tarda per garantir que a les nou el servei ha finalitzat. I tots dos establiments tenen les taules plenes. També serveixen els menús a les habitacions, una proposta que el Majestic ha potenciat i que no dubta a mantenir de cara als propers anys.

Sopar amb la bombolla

Per a aquells que no vulguin sopar tan d’hora, l’Hotel Majestic ha llançat una altra proposta que, a banda del raïm i el cava, inclou l’àpat, la pernoctació i el primer esmorzar de l’any a l’habitació. D’aquesta manera, el restaurant prepararà 70 sopars per als qui facin l’àpat al restaurant i distribuiran el sopar a les 19 habitacions que han reservat el producte estrella de Cap d’Any.

El 75 % dels hotels, tancats

Amb aquestes propostes, els hotels volen satisfer els clients, que, aquest any, són principalment públic local. Es manté així una tendència habitual des de l’inici de la pandèmia. Santiago Martín, director de Comunicació de l’Hotel Majestic & Spa, reconeix que “el públic local ens ha salvat per no tornar a tancar”. Segons el Gremi d’Hotels, a Barcelona només es mantenen oberts un de cada quatre establiments.