L’últim dia del 2020 està sent, com l’any, diferent. Hi ha compres d’última hora als mercats, però no tantes com anys anteriors. Ho corroboren al Mercat de la Concepció i també al de la Boqueria, on afirmen que aquest dijous s’ha registrat un 30 % menys de compradors respecte al darrer dia del 2019. El que es manté són els productes més venuts: peix, marisc i raïm.

El gerent del mercat de la Rambla, Òscar Ubide, afirma que les parades estan “sorprenentment una mica més buides del que esperàvem”. Ubide creu que la combinació de missatges de prudència per les restriccions sanitàries i el fet que les celebracions no puguin aplegar més de 10 persones han fet que hi hagi menys afluència de compradors.

La mateixa percepció tenen al Mercat de la Concepció. “Ara hi ha molta gent que compra raïm, però menys quantitat“, assegura David Sánchez, fruiter del mercat. “La gent s’ha decidit tard perquè no sabien si es podien reunir o no”, diu Elisenda Gony, peixatera.

Marisc, peix i cabrit, productes estrella

A la Boqueria el que més s’està venent és el peix i el marisc. A tall d’exemple la gamba del Mediterrani està a 120 euros el quilo. Al Mercat de la Concepció, el marisc també ha estat l’aliment preferit per als àpats de la última nit del 2020.

Altres productes molt demandats han estat els embotits i, sobretot, el raïm. Pel xarcuter de la Concepció, Gerard Debon, ara es compren molt més “pernil, safates d’embotits i formatges perquè ja no volen passar-se a la cuina tanta estona”.

Pernil més barat pel tancament de la restauració

La majoria de productes han mantingut el preu en comparació amb anys anteriors. L’única excepció ha estat el pernil, que aquest any és més barat, expliquen els paradistes, a causa d’una menor compra per part de la restauració.