Barcelona acomiadarà el 2020 amb un gran castell de focs artificials que serà visible des de la major part de la ciutat. Serà un espectacle semblant al que ja es va fer durant el Piromusical de la Mercè i està pensat perquè tots els ciutadans ho puguin gaudir sense moure’s de casa. A diferència de la Mercè, però, en aquesta ocasió s’han buscat els focs més espectaculars i grans possibles perquè se’n pugui tenir una visió allunyada. Segons Albert Rovira, responsable d’espectacles de la pirotècnia igual, es tracta dels focs artificials més grans que s’han fet mai a Barcelona des dels Jocs Olímpics i el Fòrum.

12 palmeres amb les 12 campanades

Abans de l’espectacle pirotècnic es llançaran 12 palmeres brillants des de cadascun dels 10 districtes de Barcelona que coincidiran amb les 12 campanades. Primer de tot, es faran els quatre quarts amb avisos de foc i després cada campanada serà una palmera d’un color diferent. Concretament, es llançaran 11 palmeres simultànies per a cada campanada (una des de cadascun dels deu districtes i l’onzena des del Castell de Montjuïc).

Els focs estaran sincronitzats a tots els districtes gràcies al sistema GPS que incorporen. Aquesta part de la pirotècnia també es farà en un espai obert, però no se’n fa públic el lloc per motius de seguretat.

Simulació de l’espectacle de focs artificials de la Nit de Cap d’Any

Un castell de foc com “no s’ha vist mai”

Després de les campanades, es podrà veure un espectacle de focs artificials d’uns 15 minuts. Per primera vegada, es llançaran des de la part més alta de la muntanya de Monjutïc, al Castell, perquè puguin ser visibles des de la major part de la ciutat. En total, es llençaran 1.506 kg de pòlvora dins de 6.469 artefactes pirotècnics. Ocuparan els 400 metres de llargada de fossar del castell i els focs arribaran fins als 200 metres d’alçada. Per Pere Anglada, director tècnic d’Igual, serà “un castell de foc que no s’ha vist mai”. “Els altres anys volíem que s’apropessin a nosaltres i aquest any ens hem volgut apropar nosaltres als barcelonins”, assegura Anglada.