any nou xines 2022

La comunitat xinesa ja es prepara per celebrar l’any nou xinès 2022 o “festa de la primavera”, la festa més important per als xinesos. Enguany arrencarà l’any del tigre, que simbolitza la força i la valentia. A continuació t’expliquem quan comença l’any nou xinès 2022, per què se celebra l’any del tigre i totes les activitats programades a Barcelona per celebrar aquesta data.

Quan comença l’any nou xinès 2022?

L’any nou xinès comença l’1 de febrer i és la festa més important per a la comunitat xinesa, segons afirma l’organització Any Nou Xinès amb Barcelona, formada per l’associació d’artistes Huaxing, ​​la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia. L’entitat explica que, tal com passa a Occident per Nadal, allà es reuneixen amb la família i fan grans àpats per celebrar l’arribada de l’any.

La data d’inici de l’any nou xinès varia cada any i ve marcada pel calendari lunar xinès. A diferència del calendari gregorià, el xinès es divideix en sis mesos de 29 dies i sis mesos de 30 dies. Per això allà els anys tenen 354 dies i no coincideixen amb els nostres, que tenen 365 per norma general. Cada mes comença amb una lluna nova i l’any nou xinès està determinat per la segona lluna nova després del solstici d’hivern.

Per què se celebra l’any del tigre?

L’astrologia xinesa està formada per 12 animals, que representen els diferents anys. S’inicia amb la rata, continua amb el bou i amb el tigre, en tercera posició. Després el segueixen el conill, el drac, la serp, el caball, l’ovella, el mico, el gall, el gos i el porc. El 2021 va ser l’any del bou, per tant, aquest 2022 és l’any del tigre.

calendari xinès

Actes a Barcelona per celebrar l’any nou xinès 2022

Per donar la benvinguda a l’any del tigre a Barcelona s’han programat diverses activitats. L’acte central se celebra el 29 de gener a l’Arc de Triomf i hi ha programades actuacions des de les 12 h i fins a les 19 h. La sisena onada i l’explosió de casos provocada per la variant òmicron han obligat els organitzadors a demanar inscripció prèvia per participar-hi.

A més d’aquest acte central, també hi ha previstes activitats als diferents barris de la ciutat per descentralitzar les celebracions de l’any nou xinès.