El músic i compositor Eduard Iniesta ha celebrat 25 anys de professió amb un concert al Palau de la Música. Al llarg de la seva carrera ha enregistrat 10 discos, sempre diferents de l’anterior, jugant amb tota mena d’estils, que ell redueix a quatre: el rock, la cançó d’autor, la música clàssica i la d’arrel mediterrània. El concert pretenia sintetitzar aquesta trajectòria. “Però no fent un tema de clàssica i un altre de rock, sinó escollint els temes que més s’adiuen al meu concepte de síntesi”, ha explicat el músic abans d’actuar.

Per donar cos a la idea, el virtuós de la guitarra ha sumat un nonet de corda (amb Edurne Vila de concertino) a la banda amb la qual va enregistrar el darrer disc, ‘Trajecte animal’ (la baixista Cristina Membrive, el bateria Àlex Tena, el pianista i organista Gerard Nieto i el seu germà Xavi Iniesta, a l’harmònica i les veus). També ha comptat amb el percussionista Robert Armengol. Iniesta, no cal dir-ho, ha tocat diverses guitarres acústiques, elèctriques i algun instrument més, com el bouzouki.

Beth, Marc Parrot i Dani Vega, convidats

En la carrera d’Eduard Iniesta destaca el seu paper de “sideman” al servei d’altres artistes, de Rosa Zaragoza a Maria del Mar Bonet, passant per Marina Rossell. Fer una llista de convidats per al concert de celebració era complicat. “Com que és un concert de present i mirant cap al futur he cridat només col·laboradors recents. Amb Beth Rodergas vaig fer la Cantània A de Brossa el 2019 i Dani Vega, de Mishima, em va ajudar en la producció de ‘Trajecte animal’. Amb Marc Parrot ja fa més temps que col·laborem, però tampoc no ha estat amb gaire intensitat”, comenta.

El músic està preparant un espectacle musical per a públic familiar, ‘Caricatures’, i té mig escrit un concert per a violí i orquestra, del qual ha sonat un breu fragment al Palau de la Música.