Aquest divendres al matí s’ha fet públic el manifest signat per més de 900 artistes que reivindica “el valor de les arts com a motor per a la transformació social”. Per presentar-lo han preparat una acció simultània a 24 ciutats, algunes de Catalunya i de la resta de l’estat, però també d’altres països. A Barcelona la presentació s’ha fet a la plaça de Can Felipa, on han organitzat un espectacle de carrer buscant la interacció amb els veïns.

Amb aquesta acció, els artistes han volgut visibilitzar la necessitat de connexió entre les persones per construir i transformar la societat, especialment en el moment actual de recuperació de certa normalitat després de la crisi del coronavirus. Durant l’acte, s’ha llegit un manifest on han volgut fer palès que “el distanciament físic no ens ha de dur en cap cas al distanciament social” perquè “la connexió emocional és el principi de qualsevol canvi”. Els artistes també han reivindicat “la recuperació del carrer com a espai de diàleg, d’expressió i de convivència”.  

A aquest manifest, impulsat pel col·lectiu Money for Free, s’hi han adherit més de 900 artistes, associacions professionals i gestors culturals, entre els quals hi ha companyies de renom com Comediants, La Fura dels Baus o Tortell Poltrona. “Sabem, i l’OMS ho avala, que l’art és una de les formes més eficaces per millorar l’estat emocional de la societat”, explica Sergi Estebanell, membre de Money for Free.

Tot i que no volen deixar de banda les dificultats i les reivindicacions de l’àmbit cultural, els impulsors de l’acció i del manifest expliquen que avui han volgut ser “positius i propositius” i animar la ciutadania a expressar-se i crear.