El web del festival Grec s’ha col·lapsat per primera vegada en la seva història. L’allau de ciutadans que han volgut comprar entrades en línia ha fet que el web se saturés. Aquest divendres, 12 de juny, a partir les 9 h, era el primer dia per adquirir entrades per als espectacles del festival. Els organitzadors han admès a través de les xarxes socials que tot i que esperaven molts usuaris comprant entrades, “la realitat ens ha superat”. Expliquen que la demanda de compra s’ha multiplicat per set respecte l’any passat. El que ha provocat que durant tot el dia només es pogués comprar entrades en alguns moments determinats” i a les oficines del Palau de la Virreina.

Després dels problemes viscuts durant el primer dia, des del festival asseguren que aquest dissabte la pàgina web ja funciona amb normalitat. Malgrat tot, hi ha algun moment puntual en què la demanda és molt alta i la gent triga més a poder comprar entrades. Els organitzadors demanen paciència als compradors i recorden que haver-se d’esperar té cert factor de sort o no. També recorden que tothom que hagi tingut problemes amb la compra d’entrades, com ara que no en tinguin la confirmació, rebran en els dies vinents una comunicació per part del festival per aclarir la situació.

Entrades exhaurides

L’edició d’enguany és especial per la crisi del coronavirus, però manté una programació extensa amb espectacles de companyies locals a 13 espais de la ciutat, concentrats als entorns de Montjuïc. De la vuitantena d’espectacles programats una desena ja en tenen les entrades exhaurides. No queden entrades per a concerts com el d’Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz o Els Manel, així com espectacles com ‘El sexe dels fongs’, de Sílvia Delagneau, o ‘A tocar’, de Baró d’evel.

Sense confirmació de la compra d’entrades

Molts usuaris han alertat els organitzadors dels festival que tot i haver pogut comprar les entrades i haver-los cobrat el preu dels tiquets, no han rebut cap correu de confirmació d’haver finalitzat el procés amb èxit.

El festival Grec assegura que aquelles persones que no hagin rebut els comprovants de la compra rebran “en els dies vinents” una comunicació “per aclarir la situació i resoldre el problema“.

Cues al Palau de la Virreina

Vista la impossibilitat de poder comprar entrades a través del web del festival, aquest divendres un centenar de persones s’ha apropat al Palau de la Virreina per poder-ne adquirir de manera presencial. Tot i que a les 10 h havia de començar la venda d’entrades en paper, el sistema també se’ls ha col·lapsat i no han començat fins pocs minuts abans de les 12 h. La cua ha donat la volta a la plaça de davant del Palau, a la Rambla, al pati de la Virreina.

La tònica ha estat la mateixa durant tot el dia, algunes persones han estat més de tres hores esperant per poder arribar fins a la taquilla. Durant aquest temps, s’han anat assabentant de la llista d’artistes i espectacles que ja havien penjat el cartell d’entrades exhaurides. Els primers han estat la companyia encarregada d’inaugurar el festival, Baró d’Evel i Sílvia Pérez Cruz.