En el darrer any hi ha hagut a Barcelona un boom de petits clubs dedicats a la “stand-up comedy”. Després del confinament, la Barcelona Comedy Club ha engegat de nou les seves sessions de monologuistes, els dijous al centre cultural del Raval Inusual Project i els diumenges a Craft Barcelona (carrer del Paradís 4). Tres mesos de pandèmia han inspirat més d’un humorista.

S’ha pogut constatar en aquesta primera vetllada, en la qual han actuat els monologuistes Borja Nicolau, Jessica Rojano, Adrián Martínez, Eva Cabezas i Joaquín Guerrero, a més del mestre de cerimònies i també director del Barcelona Comedy Club, Jose Bailón.

Punt de trobada de monologuistes

Inusual Project és un centre cultural ben connectat amb el Raval, i on tenen lloc diverses activitats. La Barcelona Comedy Club és l’escenari on es foguegen monologuistes de tota la Península. I un punt de trobada de tots ells i els seguidors. “Feia tres mesos que no ens veiem, que no assajàvem i no pujàvem a l’escenari, tot i que hi ha hagut molt monòleg a la xarxa, a través del Quédate en Casa Comedy”, explica Jose Bailón.

Només 30 espectadors han pogut adquirir l’entrada, de set euros, quan normalment caben al local unes 80 persones. Amb mascareta obligatòria i rentat de mans amb solució alcohòlica a l’entrada. “Si hi ha control i se segueixen unes pautes, per què no obrir”, diu Bailón.