El tren es posa en marxa i els 36 emprenedors que participen en l'Imagine Express reben les primeres instruccions. Blai Carandell, organització Imagine Express: "Molta gent té idees, el que passa és que moltes vegades aquestes idees no responen a problemes reals. Per una banda es tracta de demostrar que el problema existeix i que solucionaran un problema de veritat a la gent. I per altra banda, es tracta de fer idees innovadores." Els participants s'acaben de conèixer, però ja treballen com un equip. Cada grup té un creatiu, un desenvolupador, un encarregat del model de negoci. D'aquí han de sortir 12 nous prototips d'aplicacions. Amb només 15 anys el Pol és el talent més jove de l'expedició. Pol Álvarez, participant: "És una aplicació de compres que soluciona el gran problema de la compra, que és la immediatesa. Aquesta aplicació, el que et permet és tenir tot el que tu vulguis, el més a mà i el més ràpid possible. Sense perdre temps, sense dependre de tercers." Al tren els acompanyen experts i mentors, per ajudar-los a concretar el seu projecte. Sílvia Pocielo, participant: "Una mica nerviosa pel desconeixement de l'aventura, però poc a poc amb tots els mentors i tota l'ajuda que estem tenint, molt més tranquil·la i desenvolupant la idea." Tots aspiren a guanyar en una de les quatre categories. El treball de la trentena d'emprenedors que participen en aquest viatge literal a París i Londres és contra rellotge. Tenen 5 mil minuts i aquest compte enrere els recorda en tot moment que el temps no s'atura. Us ho ha explicat des de l'Imagine Express, Sílvia Gutiérrez.

Encara no era l’hora de sortida que els 12 equips de “dreamers” participants ja treballaven en els seus projectes. El punt de sortida del tren ha estat aquest divendres a l’estació de Sants, però estarà en moviment tot el cap de setmana fins que arribi a Londres.

El primer tram de viatge, entre Barcelona i París, ha servit per posar les idees inicials sobre la taula i, així, començar a sacsejar-les per concretar els projectes que es duran a terme. Amb l’objectiu de determinar les millors propostes, primer de tot els emprenedors han identificat un problema a resoldre i han definit l’usuari potencial del servei.

Els equips, formats per un enginyer, un creatiu i un encarregat del model de negoci, no estan sols. Els acompanya un grup de mentors i experts per orientar-los durant el desenvolupament de les aplicacions. Qui aconsegueixi fer la millor aplicació en un dels quatre àmbits proposats (la salut, l’aigua, les finances en línia, i la Internet de les coses) rebrà el finançament i el suport per poder-la treure al mercat.

El viatge de l’Imagine Express finalitzarà aquest diumenge a Londres, on es presentaran les creacions finals i se’n faran públics els vencedors. El concurs està organitzat dins del marc del 4 Years from Now.