No és un repte fàcil i per això des de fa dies a BTV estem fent proves perquè durant els dies del Mobile World Congress, tot vagi sobre rodes. EVA ARDERIUS, presentadora del BTV Mobile "L'any passat era un experiment, no sabíem si funcionaria o no. Va funcionar, per tant aquest any tenim més seguretat. L'objectiu és consolidar-ho i portar una mica més al límit els telèfons mòbils. I obrir altres finestres com fer servir el periscope, fer més directes i alguna sorpresa, alguns experiments. A veure si la cobertura de Barcelona acaba aguantant." Per exemple, durant el programa, una periodista farà en directe el recorregut de l'L9 fins arribar a la Fira. Serà una connexió, és clar, a través d'un telèfon mòbil. De fet, en aquest programa, tot depèn d'aquesta tecnologia. Les càmeres són telèfons intel·ligents, s'editen les peces amb aquests aparells i fins i tot s'utilitza el 4G per transmetre el senyal fins a BTV. Però enguany aquest no serà l'únic programa fet amb mòbils. S'hi afegeix una edició en anglès que conduirà el director de BTV, Sergi Vicente, i s'emetrà en temps real al web. SERGI VICENTE, director de BTV i presentador del BTV Mobile "Nosaltres teníem ganes de fer algun contingut en anglès, perquè, més enllà de la nostra missió de proximitat, entenem que aquesta ciutat té una vocació també global. Aquesta era l'ocasió perfecta. Estem experimentant. Igual que l'any passat vam començar coses només amb telèfon mòbil, aquest any ho farem amb només amb telèfon mòbil però a més en anglès". De dilluns a dijous, l'edició en català es podrà veure de dos quarts a tres quarts de tres del migdia a BTV. I el programa en anglès s'emetrà al web del BTV Notícies de tres a quatre de la tarda.

BTV vol informar del que passa al Mobile World Congress i el saló paral·lel Four Years from Now, així com de tot el que s’esdevé aquests dies a la ciutat al voltant d’aquest esdeveniment. Però també vol posar a prova les tecnologies mòbils per arribar més enllà que amb els sistemes convencionals de producció audiovisual. L’any passat es va connectar per primer cop en directe amb un dron i ens vam colar en conferències en què no podien entrar les càmeres però els mòbils sí. Enguany se superaran nous reptes com aquests i, a més, el #BTVmobile disposa d’una edició en anglès, amb què es vol arribar a un públic global a través del web. “Teníem ganes de fer algun contingut en anglès, perquè, més enllà de la nostra missió de proximitat, entenem que aquesta ciutat té una vocació també global, i aquesta era l’ocasió perfecta”, explica el director de BTV, Sergi Vicente, que presentarà aquest programa d’una hora diària en anglès (en directe a les 15 h) durant els quatre dies del congrés. Per TDT, cada dia a les 19 h s’emetrà un resum del millor que hagi donat l’edició en anglès de #BTVmobile.

Abans de tot això, cada dia a les 14.25 h, BTV oferirà en directe per TDT i també a la webapp un espai de 20 minuts fet exclusivament amb mòbils des del plató del 4YFN, en connexió i amb reportatges gravats també al recinte firal del Mobile World Congress a l’Hospitalet. Aquest serà més similar al #BTVmobile que es va endegar l’any passat, però part de l’equip és nou i els reptes que es plantegen també. “L’any passat era un experiment, no sabíem si funcionaria o no; va funcionar, per tant, aquest any tenim més seguretat; l’objectiu és consolidar-ho i portar una mica més al límit els telèfons mòbils”, explica la presentadora del #BTVmobile d’enguany, Eva Arderius.

A banda dels espais fets amb mòbils, les edicions informatives diàries de ‘BTV notícies’ també informaran de l’esdeveniment i de l’impacte que té a la ciutat. I l’espai ‘BTV directe’, presentat per Emma Quadrada, es farà cada dia a les 13 h des del Mobile World Congress i a les 18.30 h des del Four Years from Now (excepte dijous). Aquest darrer dia s’emetrà el programa #Selfiematon, també amb continguts especials sobre el MWC. Entre d’altres, els millors “selfiematons” que es gravin durant el 4YFN: els emprenedors que passin per aquest saló podran vendre la seva idea de negoci en 30 segons davant la càmera.

La cobertura especial de BTV del Mobile World Congress també es podrà consultar en tot moment al mòbil o tauleta tàctil, mitjançant una webapp especialment dissenyada per a aquesta mena de dispositius. Enguany la webapp està disponible tant en català com en anglès, amb tots els vídeos produïts en aquest idioma. Aquesta webapp també recull els tuits del compte @BTVMobile, a través del qual tot l’equip anirà informant des del Mobile World Congress, el saló per a emprenedors 4YFN i la resta de la capital mòbil que és Barcelona.