L’edició del 2016 del Mobile World Congress tindrà mesures de seguretat excepcionals amb motiu del nivell 4 d’amenaça terrorista. Serà un dispositiu més reforçat i dimensionat que en altres ocasions, amb una dotació ampliada de mitjans i efectius. Les mesures de vigilància es reforçaran tant a l’interior com a l’exterior del recinte. S’instal·larà un sistema de tanques a tot el perímetre de la Fira de Gran Via i també s’establiran restriccions en la circulació per l’espai aeri de la zona durant els dies del congrés.

El control dels accessos serà més rigorós i exigent, a banda d’haver-hi més arcs detectors i escànners, i es posarà en marxa un programa específic d’intel·ligència dels Mossos d’Esquadra, que avaluarà la identitat dels congressistes i revisarà els historials d’antecedents penals. Amb la intenció d’esponjar la quantitat de persones que hi pot haver, també s’ha ampliat fins a cinc el nombre de punts d’acreditació, de manera que els assistents no només poden fer-ho a la fira, sinó que  també tenen possibilitat d’acreditar-se a l’aeroport, l’estació de Sants o la de passeig de Gràcia.

A l’interior del recinte firal de Gran Via s’ha tornat a instal·lar una comissaria temporal, com ja es va fer l’any passat, a la qual s’ha afegit una nova sala de gestió operativa i comandament dels Mossos. Un espai destinat a coordinar la seguretat no només dins els recintes firals, sinó també en tots els punts d’interès i actes paral·lels del congrés. També hi haurà més presència policial a l’entorn dels hotels i les zones d’oci, a banda del transport públic.