Ada Colau ha afegit que “assumim tota la responsabilitat per parlar fins al darrer moment” i que ha decidit implicar-se personalment per “tenir una interlocució política directa i personalment per entendre quins són els motius de greuge que motiven la convocatòria de vaga”.

En aquest sentit, ha fet una “crida a la responsabilitat per desencallar la situació” i “un esforç a tothom” per arribar a un acord. Colau ha afegit que “davant d’una situació excepcional, s’han de fer actuacions excepcionals” com és que l’alcaldessa s’impliqui personalment en les negociacions.

Segons Ada Colau, des de l’Ajuntament hi ha una proposta per desconvocar la vaga i mantenir les negociacions sobre el conveni. Des de les 14.30 h es reuneix amb els sindicats UGT, CCOO i la CGT- encara que aquest darrer sindicat ha anunciat que no assistirà- i a els 15.30 h amb el comitè de vaga dels treballadors del metro.

Colau considera que la darrera oferta plantejada per TMB respon en gran mesura a les demandes dels treballadors així com a la voluntat del govern de millorar les condicions laborals. Però també ha recordat que TMB és una empresa pública, que presta un servei bàsic i que té unes capacitats pressupostàries limitades.

També ha remarcat que a banda de donar resposta als treballadors, també l’han de donar a la ciutadania. Per això, assegura que farà el que calgui per evitar una vaga que perjudicarà els usuaris habituals del metro, als participants al congrés de mòbils i al conjunt de la ciutat. Colau ha explicat també que, durant aquest dimecres pel matí, s’ha reunit amb tots els grups municipals per explicar la seva decisió d’implicar-se personalment en les negociacions i evitar la vaga.