En un futur no tan inversemblant en què els humans han pràcticament esgotat els recursos del planeta, una guineu mira de protegir les seves cries. Són els últims de la seva espècie. I no ho tindrà fàcil perquè els pocs humans que queden posaran en perill constantment la seva supervivència. Amb un estil preciosista i un missatge marcadament social, ‘Endling – Extinction is forever‘, l’òpera prima de l’estudi barceloní Herobeat Studios, situat a la Meridiana, s’ha fet lloc a l’Olimp dels videojocs independents.

Va ser nominat als Game Awards, els Oscars de la indústria del videojoc, i ha rebut nombrosos reconeixements. L’últim, el premi Ciutat de Barcelona d’audiovisuals i cultura digital. És la primera vegada que un videojoc rep aquest guardó. “Per què no? Per què un videojoc, que també és un mitjà que permet explicar històries i transmetre emocions, no pot guanyar un premi així?”, ha remarcat Javier Ramello, soci de Herobeat Studios, i un dels creadors del videojocs.

Per què un videojoc, que també és un mitjà que permet explicar històries i transmetre emocions, no pot guanyar un premi Ciutat de Barcelona?”
Javier Ramello, soci de Herobats Studios

“Hi ha hagut videojocs de grandíssima qualitat que no es van considerar per aquest premi i el podrien haver guanyat perfectament”, ha afegit. Recorda, per exemple, el cas del videojoc fet a Gràcia ‘Gris‘, “un èxit sense precedents que és molt difícil de repetir”. De l’any passat trobem altres videojocs molt ben rebuts, com ‘Arise – A simple story‘, de Piccolo Studio, o l’aclamada segona part d”Aragami‘, de Lince Works.

Aquest projecte, finançat inicialment de la butxaca de dos alacantins, és una prova més de la capacitat d’atracció de Barcelona de creadors de videojocs. Ramello i el seu soci van arribar a la ciutat fa 10 anys mirant de fer-se un lloc a la indústria. “Llavors ja era un ‘hub’ dels videojocs però els últims anys encara ha crescut més”, ha remarcat Ramello. “Barcelona és plena d’estudis locals que es nodreixen dels professionals que venen i es formen aquí, però també hi ha grans estudis. Això atrau més indústria i crea un teixit més sòlid”.

Herobeat Studios ja treballa en un altre projecte que, com ‘Endling’, tractarà temes socials. “No sempre seran qüestions mediambientals o videojocs d’animals però tenim clar que vam crear l’empresa per tocar temàtiques que en les grans produccions potser no es poden tractar d’una manera tan directa”, ha explicat Ramello. Reconeix que l’èxit del seu primer videojoc els posa ara les coses més fàcils: “Has demostrat que compleixes, que saps fer productes que funcionen i això permet obtenir potencials inversors”.

‘Arise – A simple story’, és un altre videojoc fet a Barcelona que ha estat celebrat per la crítica