De Gràcia, al món. Gris és un videojoc fet al carrer de Verdi per un equip petit de 15 persones (Nomada Studio) amb l’il·lustrador egarenc Conrad Roset al capdavant. Després d’un mes i mig del llançament ja és innegable que l’èxit d’aquest joc independent per a (de moment) Nintendo Switch, PC i Mac ha superat de llarg el que es podien imaginar els seus creadors. Els primers 10 dies després del llançament es va situar al capdavant de les llistes de vendes de videojocs de tot el món, i en un mes ja l’havien comprat 200.000 persones. En només una setmana ja havien recuperat la inversió.
Tot va sorgir de la necessitat de l’artista de l’aquarel·la Conrad Roset de plasmar el seu art en un videojoc. N’és, explica, aficionat des de petit i volia combinar el seu “hobby” amb la seva professió. Per fer-ho realitat es va aliar amb els programadors Roger Mendoza i Adrián Cuevas, que havien treballat durant anys per a grans companyies de videojocs, com Ubisoft. Junts van fundar Nomada Studio i es van instal·lar a Gràcia.
A Gris tot comença en blanc i negre. La protagonista amb prou feines camina. A mesura que avança el joc anirà recuperant habilitats i els colors d’un món cada vegada més complex. Fet a mà, “frame” a “frame”, l’equip de Nomada Studio ha dissenyat un videojoc independent, Gris, que, segons Roset, vol fugir del que és convencional.
“Normalment els videojocs prioritzen la jugabilitat, el ‘gameplay’, la història. Nosaltres hem prioritzat l’experiència audiovisual, en què el més important és transmetre emocions. Hem volgut fer una peça d’art en el món dels videojocs”
També han volgut fer un joc que pugui captar l’atenció d’aquells que no estan tan avesats en aquest món. Per això és fàcil jugar-hi i, de fet, la protagonista no pot morir. Es vol que, gairebé, sigui una experiència onírica: “He vist gent que quan l’acaba s’ha posat a plorar”, explica Roset. La banda sonora, una autèntica joia, també ha estat feta a Barcelona. L’ha creada el grup Berlinist, que ja va visitar el plató del ‘Feeel’ a betevé per mostrar la seva música ambiental, a cavall del folk, l’electrònica i el pop.
Nomada Studio es planteja ara cap on seguir, com, per exemple, si porta el joc a més plataformes.