En el camí per erigir-se com a metròpoli de referència europea en el sector del videojoc, Barcelona impulsa un any més el GameBCN, un programa d’incubació per catapultar projectes al món professional. Enguany arriba a la setena edició i canvia de seu: s’ha ubicat per primera vegada al recinte fabril de Palo Alto. Després de set temporades, al GameBCN s’han constituït 17 empreses i s’han impulsat un total de 22 videojocs.

En el programa d’aquest 2022 hi participen sis equips que, fins al 30 de setembre, reben 120 hores de formació en producció, màrqueting i negoci, i també mentories d’experts de la indústria. Per als creadors —la majoria, estudiants—, formar part del GameBCN és una oportunitat. “Venim d’un context acadèmic i volem professionalitzar-nos en un sector amb molta competició“, explica Sergio Murillo, productor a Thruster Games.

Game BCN Palo Alto
El videojoc Antro, de Gatera Studio

En la mateixa línia, Santiago Férriz, productor de 43 Studios, afegeix: “Esperem que, quan publiquem el joc Hell of an Office, vagi suficientment bé per convertir-nos en una empresa de videojocs amb seu a Barcelona“. De fet, la capital catalana és, per a ells, un bon lloc per assolir l’objectiu. L’Ajuntament confia a fer de la ciutat un referent de la indústria, com assegura que ha passat en altres àmbits.

“Hi ha grans empreses, com Glovo o Wallbox, que van néixer en incubadores com aquesta“, ressalta el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. L’equip de Gatera Studio també és un dels sis participants en aquesta edició, amb el videojoc Antro, en què la música underground és part de l’experiència. “Volem ser una representació de la cultura urbana al món dels videojocs”, explica Norman Benet, productor.