El gran saló de telefonia mòbil, el Mobile World Congress 2024 a Barcelona, ja ha obert portes. Entre aquest dilluns, 26, i fins dijous, 29, s’apleguen al recinte firal de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat empreses tecnològiques provinents de 200 països i el que mostren, com fa anys que passa, transcendeix el sector de la telefonia i se centra en la connectivitat. T’apropem totes les novetats i tendències que es presenten en aquesta edició del MWC en un ‘btv directe‘ especial des de les 12.30 fins a les 13.30 h, amb connexions i entrevistes en directe des del recinte firal.

Primer dia del MWC: cotxe volador, anell intel·ligent i més

Fa temps que el MWC va deixar de ser un congrés exclusiu de telefonia mòbil. De fet, enguany sis de cada 10 expositors són d’indústries que no hi tenen res a veure. Per exemple, una de les grans novetats que hem vist en el primer ‘btv directe’ de la setmana ha estat el primer prototip de cotxe volador elèctric. Es troba al hall 6, al Journey to the future, on es pot fer una espècie de viatge al futur amb un recull de tot el que vindrà o que podria fer-se realitat algun dia. També hem vist un ordinador biològic amb cèl·lules humanes i les alertes sobre sequera presents al congrés.

Segon dia del MWC: mòbils hiperflexibles, videojocs virtuals i més drons

En la segona jornada del MWC hem tornat a trepitjar el 4YFN, on hem vist un robot quirúrgic d’alta precisió que permet fer moviment mil·limètrics. A més, en aquest 2024 no podia faltar al congrés l’esdeveniment esportiu de l’any que també té molt de competició tecnològica, la Copa Amèrica de Vela. Hem pujat a bord del simulador d’una embarcació i hem navegat pel port de Barcelona. A més, hem seguit recorrent el saló per trobar més novetats i tendències trencadores que van molt més enllà dels telèfons mòbils.

Tercer dia del MWC: millor mòbil del Mobile i robots

El tercer dia del Mobile World Congress de Barcelona ens ha permès conèixer en profunditat l’Honor Magic V2, reconegut com el millor mòbil del MWC 2024. Tampoc no han faltat les últimes novetats en robòtica, amb un robot assistencial capaç de millorar la vida de persones grans o dependents i un humanoide dotat amb IA i habilitats per interactuar.

Durant aquesta tercera jornada també hem descobert una tauleta 3D, un dron capaç de transportar fins a cinc persones i els últims dispositius de la companyia Huawei.

10 anys del 4YFN

El primer dia també hem estat al 4 Years from Now, l’espai destinat al talent emergent i a l’emprenedoria que es troba al Pavelló 8 i que enguany celebra 10 anys. S’hi troben prop de més de 800 empreses d’arreu del món i un terç de les quals són catalanes. L’objectiu és donar-se a conèixer i fer contactes. Hem vist com la salut i la sostenibilitat hi tenen una presència destacada aquest any amb alguns robots quirúrgics d’última generació.

El creixement del 4YFN i del saló fa palesa la necessitat de més espai. Per això, la direcció de GSMA, organitzadors del congrés, celebra l’ampliació prevista a la Fira de Barcelona. És un al·licient més que els connecta a la ciutat. El conseller delegat, John Hoffman, ha expressat diverses vegades la voluntat que el MWC es quedi a Barcelona, seu des del 2006, però també ha alertat que, malgrat això, no es pot donar res per fet.