El Mobile World Congress 2024 de Barcelona fa un viatge a la mobilitat del futur i presenta el primer cotxe volador, el vehicle lunar més gran de la història o el primer vehicle barista. Des d’aquest dilluns i fins dijous, el congrés de telefonia mòbil i noves tecnologies espera aplegar més de 95.000 congressistes en una edició marcada per la sequera i amb una gran protagonista: la intel·ligència artificial.

El primer cotxe volador al MWC 2024

Fins ara només es veia a les pel·lícules, però la realitat supera la ficció i ja és possible tocar el primer prototip de cotxe volador. El vehicle, que ja ha rebut el certificat d’aeronavegalitat de l’Administració Federal d’Aviació (FAA) dels Estats Units per poder fer vols de proves, és elèctric i té una autonomia de vol de 177 quilòmetres. S’enlaira i aterra de forma vertical i assoleix una velocitat màxima de 56 km/h.

De moment, ja s’han fet 2.800 reserves per provar en primera persona aquesta novetat del sector de l’automoció.

cotxe volador Mobile World Congress 2024 Barcelona

Dispositius policials amb intel·ligència artificial

Els Mossos d’Esquadra han presentat un nou dron d’ala fixa amb intel·ligència artificial. Una tecnologia que millora l’estabilització d’aquest giny en condicions meteorològiques adverses i millora l’eficiència de les càmeres del dispositiu. Segons ha explicat l’inspector Copete a betevé, el dron facilita la cerca de persones desaparegudes en zones rurals i també els seguiments.

A l’estand dels Mossos, situat al pavelló 6 de la Fira de Barcelona, també s’ha pogut veure un sistema per fer anàlisis de balística, dotat també amb intel·ligència artificial, i una mena de GPS per planificar eficientment la ruta de les patrulles.

Novetats Mobile World Congress 2024 Barcelona

El vehicle lunar més gran de la història, al MWC 2024

El Mobile revoluciona també la indústria aeroespacial amb la presentació del vehicle lunar més gran de la història. Aquest cotxe creat per l’empresa nord-americana Hewlett Packard en col·laboració amb altres empreses dedicades a l’astronomia, passejarà els astronautes per la lluna a partir del 2026, si tot va bé.

Un vehicle barista, el futur de l’entrega a domicili

També en l’àmbit de la mobilitat, el Mobile World Congress presenta com serà el futur de l’entrega de productes a domicili, també conegut com a “delivery”. En aquest cas, s’ha creat Rhea, un vehicle barista que permet a l’usuari gaudir a casa, a l’oficina o allà on sigui, d’un cafè acabat de fer. El funcionament és senzill: el client posa la ubicació en una aplicació i el vehicle barista arriba allà on sigui.

vehicle barista, Mobile World Congress 2024 Barcelona

Simulador de Fórmula 1 pel circuit de Montjuïc

El Mobile World Capital barreja passat i futur amb un simulador de Fórmula 1 d’Hispano Suiza. Els visitants tenen l’oportunitat de conduir un hipercar, un dels vehicles més potents que hi ha, pel desaparegut circuit de Montjuïc. “No pots fer cap errada, perquè si t’equivoques has de tornar a començar”, assegura l’expilot de Fórmula 1, Pérez Sala.

simulador Formula 1, Mobile World Congress 2024 Barcelona