robot Eurecat mobile world congress 2024 barcelona

La intel·ligència artificial esdevé la gran protagonista del Mobile World Congress 2024 de Barcelona. S’aplica en tots els àmbits, des de la telefonia mòbil fins al món de la robòtica. Són moltes les empreses que han aprofitat aquests dies per presentar els últims avenços en aquest sector, amb robots que poden convertir-se en el company ideal per facilitar la vida a persones grans o amb dependència.

Tiago, el robot assistencial d’Eurecat

Pot ajudar els usuaris a vestir-se, a recollir objectes de terra o trucar els serveis d’emergència. Aquestes són només algunes de les propietats del nou robot assistencial d’Eurecat, pensat per ajudar persones grans o dependents perquè puguin viure soles a casa. El dispositiu es diu Tiago i te càmeres, intel·ligència artificial i un braç articulat per li permet interactuar i recollir objectes, entre d’altres.

De moment és un prototip i el preu del robot ronda els 70.000 euros.

robot assistencial Eurecat Mobile World Congress 2024 Barcelona

Un robot capaç de parlar

També en el món de la robòtica, l’empresa àrab Etisalad And ha presentat un humanoide capaç de parlar, interactuar i parpellejar amb els ulls. Aquest robot, dotat amb intel·ligència artificial i amb faccions humanes, pot mantenir una conversa i fins i tot ballar si l’usuari li ho demana.

robot Etisalad Mobile World Congress 2024 Barcelona