simulador Copa America Mobile World Congress 2024 Barcelona

La realitat virtual i la intel·ligència artificial són, sense cap mena de dubte, les protagonistes destacades del Mobile World Congress 2024 de Barcelona. Des d’aquest dilluns, els visitants del congrés poden viure experiències úniques, com ara tripular un vaixell de la Copa Amèrica o confeccionar roba personalitzada. Aquestes són només algunes de les curiositats del MWC 2024 de les quals es podran gaudir fins dijous a Fira de Barcelona.

La Copa Amèrica arriba al MWC 2024

El Mobile World Congress s’avança a la Copa Amèrica i ofereix la possibilitat de posar-se a la pell d’un tripulant de vela amb un simulador de regates. Els congressistes poden experimentar les emocions de portar un vaixell a vela d’última generació i navegar pel litoral barceloní a més de 27 nusos o, dit d’una altra manera, a uns 60km/h. “Aquest simulador l’utilitzen els equips de la Copa Amèrica per entrenar-se, tot és exactament igual”, ha assegurat Sergi Pérez, membre de l’Emirates Team New Zeland.

Roba personalitzada a les botigues

La intel·ligència artificial es posa al servei del sector de la moda i obre la porta a dissenyar la roba en un moment amb un simulador creat amb la col·laboració de Desigual. Els congressistes del MWC poden deixar volar la imaginació per decidir el color, teixit i estil de la seva peça de roba o complement. El resultat es pot veure instantàniament!

Els gossos robot entren a casa

Els animals sense ànima són una de les propostes del Mobile World Congress 2024. Els seus creadors tenen l’esperança de convertir aquest gos robot, creat amb intel·ligència artificial, en un membre més de la família. Precisament per recrear-ne el moviment, el robot té articulacions a les potes molt similars a les d’un animal real. La bateria també és de llarga durada i càrrega ràpida.

Gos robot Mobile World Congress 2024 Barcelona

Robots per fer repartiments a domicili

El repartiment a domicili podrà esquivar les zones de vianants i els carrers estrets amb el nou robot que s’ha presentat al Mobile World Congress d’enguany. Amb una autonomia de sis hores i dotat de diferents sensors, aquest vehicle es mou sol i, per les seves dimensions reduïdes, pot arribar fins a qualsevol punt de la ciutat de forma sostenible i sense contaminar.

6G a les retransmissions esportives

La tecnologia 6G permetrà als espectadors realitzar les retransmissions esportives i decidir quina càmera volen veure. Així s’ha presentat al pavelló nacional del Japó del Mobile World Congress una experiència pionera de què ja poden gaudir els espectadors del país nipó.