El Mobile World Congress 2024 presenta des d’aquest dilluns les últimes novetats en tecnologia i telefonia mòbil amb una protagonista indiscutible: la intel·ligència artificial aplicada als mòbils. El saló, que ha obert portes aquest matí i s’allargarà fins dijous, espera recuperar les xifres d’abans de la pandèmia i assolir els 95.000 visitants. Una de les novetats més esperades d’aquest MWC és el Galaxy Ring, un anell intel·ligent que permet monitorar la salut i es presenta en primícia mundial.

El Samsung Galaxy Ring: IA per avaluar la salut

Monitorar la pressió de la sang i registrar la qualitat del son. Aquestes són algunes de les propietats de l’anell intel·ligent que ha presentat el gegant sudcoreà Samsung al Mobile World Congress d’enguany. Similars a les polseres d’activitat, el Samsung Galaxy Ring té diversos sensors que a través de la intel·ligència artificial permeten avaluar l’estat de salut i oferir recomanacions per millorar-la. “La intel·ligència artificial ha arribat per millorar la vida de les persones“, ha assegurat el director de mobilitat de Samsung Espanya, David Alonso.

Aquest dispositiu, que s’ha pogut veure per primera vegada al món al MWC, està disponible en tres colors diferents i en nou mides. Segons Alonso, aquest anell “és més còmode que les polseres d’activitat, que poden molestar a algunes persones mentre dormen” i el poden portar persones de qualsevol estil.

Samsung Galaxy Ring Mobile World Congress 2024 Barcelona

Medicina personalitzada amb un cor virtual

En l’àmbit de la salut, el MWC ofereix als congressistes la possibilitat de crear una versió virtual del propi cor a partir de paràmetres com el sexe, l’edat o l’activitat física de la persona. Després, un sensor capta les pulsacions per minut i el sistema barreja totes aquestes dades per crear un “cor bessó” o, dit d’una altra manera, una rèplica digital del cor. Aquesta creació suposa un avanç en la medicina personalitzada i permet millorar el coneixement del cos del pacient i dissenyar tractaments o cirurgies sense efectes secundaris.

Mobile World Congress 2024 Barcelona