Barcelona es troba entre les 30 grans ciutats tecnològiques del món, segons l’estudi Tech cities 2019, realitzat per la consultora immobiliària internacional Savills. És la primera vegada que la capital catalana entra en aquest rànquing, i se situa en el lloc 21 de la llista, que encapçala Nova York.

L’oferta cultural de la ciutat és un factor clau

L’estudi analitza els diferents paràmetres que fan atractiva una ciutat per a les TIC —tecnologies de la informació i la comunicació— donant especial atenció a les infraestructures tecnològiques, l’entorn empresarial, els serveis per a la mobilitat i les despeses d’allotjament i cotreball, entre d’altres.

Barcelona també ha aconseguit col·locar-se en 3r lloc en dinamisme i benestar del total de les metròpolis analitzades i se situa per darrere de Londres i Berlín. La gran oferta cultural de la ciutat barcelonina ha estat el factor principal, juntament amb la salut i el medi ambient, per situar la ciutat en la tercera posició del rànquing.

Savills ha destacat el servei Bicing

La consultora Savills també ha reconegut positivament la infraestructura de transport de la ciutat de Barcelona, destacant el servei Bicing, orientat a afavorir la mobilitat. La presidenta del CEO Barcelona, Anna Gener, ressalta que la ciutat ha sabut reinventar-se en els últims anys i situar-se com un centre de referència per al sector tecnològic.