L’Ajuntament mantindrà congelats la majoria de preus públics i privats de cara al 2019. Les tarifes dels equipaments de districte es mantindran com l’any passat, entre els quals hi ha els serveis de les ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran.

Els centres cívics continuen amb els mateixos preus

El govern municipal també ha decidit congelar les tarifes dels centres cívics. A més, s’incorpora una reducció del 50 % o 75 % en algunes tarifes de cursos i tallers per a persones amb algun tipus de discapacitat. Aquesta és una de les mesures que s’han impulsat per continuar amb l’harmonització de tarifes als centres cívics que va iniciar el 2014.

Les tarifes de les instal·lacions esportives pugen un 2,2 %

Els preus que sí que s’apujaran seran els de les instal·lacions esportives municipals. De mitjana s’incrementaran un 2,2 % els preus, però hi haurà algunes excepcions. Per exemple, a partir d’aquest 2019 s’aplicarà una tarifa que faciliti la pràctica esportiva a persones amb discapacitats. Podran acollir-se a una tarifa amb un descompte d’un 43 % en la quota d’adult, de manera que quedarà en 25,17 euros per trimestre. A més, s’ampliarà el nombre de centres que ofereixen tarifes familiars, que arribarà al 97, 43 %  dels equipaments el gener del 2019.

Canvis de tarifació al Bicing

L’entrada en servei del nou Bicing també comportarà un nou sistema tarifari. S’estableixen dues modalitats d’abonament: d’una banda es podrà triar un pagament per ús, que tindrà un preu fix amb un increment variable en funció de l’ús; o de l’altre, una tarifa plana amb un abonament similar al del 2017.

Actualment es paguen 47,16 € per la bicicleta convencional, i 61,16 euros pel Bicing elèctric. Ara, pel que fa a la tarifa plana, es passaran a pagar 50 € per a l’abonament del paquet de bicicleta elèctrica i convencional. Això sí, per l’ús de l’elèctrica s’hauran de pagar 35 cèntims per cada trajecte de menys de 30 minuts. Per als usuaris menys habituals hi haurà una tarifa per pagament d’ús amb un preu de 35 euros, amb un suplement de 0,35 cèntims per cada ús de menys de 30 minuts de la bicicleta mecànica, i 55 cèntims d’euro per a l’elèctrica.

Les tarifes dels preus privats de l’Ajuntament

Pel que fa als preus privats que depenen del consistori, el Parc d’Atraccions del Tibidabo i el Zoo mantindran els mateixos preus que el 2018. Tampoc no hi haurà cap variació en els preus vigents en el servei de cremació.

L’entrada del Parc Güell puja de preu

El que sí que viurà un canvi són els preus de l’entrada al Parc Güell. A partir de l’1 de gener accedir al parc costarà 8,5 euros, tant si es compra l’entrada anticipada (fins ara més barata) com presencialment. A més, a partir de l’1 de juny se n’apujarà el preu. S’hauran de pagar 10 euros per accedir al parc, però les entrades inclouran un servei de transport en bus llançadora d’anada i tornada.