El 2016 va néixer una cervesa singular, La Ravalera, en honor del barri del Raval. Van crear una beguda artesanal inspirada amb els aromes i gustos d’aquesta zona.

Daniel Fermun, mestre cerveser de l’Institut de la Cervesa Artesana, recorda que quan li van fer l’encàrrec de La Ravalera van insistir en què fos un producte singular. “Els ingredients principals són una part d’ordi, una part d’avena i altres cereals, i el llúpol característic que és americà, que dona molts aromes afruitats de caràcter tropical i també afruitats del propi llevat. És una cervesa seca, aixampanyada, una mica salvatge però molt aromàtica.”

La Ravalera, una beguda que representa la diversitat cultural

La Ravalera va néixer fa dos anys a instàncies del Barceló Raval, un hotel ubicat al cor del barri. Segons el negoci, volien llançar un producte que representés la multiculturalitat.

La Paula Sahelices, adjunta a la direcció de Barceló Raval, explica que “aquesta beguda va néixer perquè teníem la necessitat d’estar més a prop dels veïns i volíem oferir un producte nostre molt relacionat amb el Raval. Volíem que fos una cervesa original i que representés els valors culturals del barri i la seva riquesa multicultural”.