Amb la modificació de l'ordenança de terrasses, aquests vetlladors podrien disposar d'una hora més cada dia. La nova normativa eliminaria la figura de l'ordenança singular que els restauradors de la plaça d'Osca van haver d'implementar fa gairebé un any. Xavi Fernández, restaurador "Nosaltres ara estem contents, si realment s'acaba aprovant, ja que suposa un greuge econòmic important, sobretot a l'estiu, a l'hivern no tant, però a l'estiu vulguis o no, una hora cada dia es nota moltíssim." Els veïns, però, consideren que això és fer un pas enrere. Creuen que l’Ajuntament està prioritzant els interessos del sector de la restauració en comptes del descans veïnal. Jaume Layola veí "És molt important per nosaltres no haver de deixar les nostres cases, poder continuar aquí desenvolupant la nostra vida, que els nanos puguin anar al col·legi sense haver passat una mala nit. Perquè això que hi ha aquí, i està comprovat per sonometries, no és una cosa de broma, és una cosa perquè se la prenguin en serio." De moment, la modificació de l'ordenança està en període d'exposició pública i encara es poden presentar al·legacions. Està previst que s'aprovi definitivament al plenari municipal del mes d'abril.

Els restauradors de la plaça d’Osca celebren l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança de terrasses. Afirmen que la normativa singular que van haver d’implementar fa gairebé un any els ha afectat molt. Aquesta norma fa que hagin de treure els vetlladors una hora abans cada dia: “Per nosaltres això suposa un greuge econòmic important, sobretot a l’estiu perquè, vulguis o no, una hora cada dia es nota moltíssim”, explica Xavi Fernández, propietari del bar Fo, que calcula que en un any poden perdre més de 6.000 €.

La normativa singular es va aprovar com a resposta als informes d’impacte acústic fets l’any 2016. En sis de les 17 sonometries que es van fer se superaven els límits establerts a l’ordenança de medi ambient. En aquell moment els veïns van aplaudir la proposta i ara consideren que amb la modificació de la norma s’està fent un pas enrere, ja que es tornarà als horaris anteriors: de diumenge a dijous, de 8 a 0 h, i divendres i vigílies de festius, de 8 a 1 h.

Els veïns creuen que l’Ajuntament està prioritzant els interessos del sector de la restauració en comptes del descans veïnal. Jaume Layola, veí del barri, assegura que “és molt important que els nens puguin anar al col·legi sense haver passat una mala nit. Perquè això que hi ha aquí, i està comprovat per sonometries, no és una cosa de broma.”

De moment, la modificació de l’ordenança està en període d’exposició pública de trenta dies hàbils, per tant, encara s’hi poden presentar al·legacions. La previsió és que aquest nou articulat s’aprovi definitivament al Plenari del Consell Municipal del mes d’abril.