Montaner ha assegurat que l’Ajuntament treballa amb un sistema que li permeti conèixer totes les grans transaccions immobiliàries que es fan a la ciutat i, d’aquesta manera, ampliar la possibilitat de comprar algunes de les finques abans que les adquireixi un gran grup inversor. Aquesta mesura, que rep el nom de tanteig i retracte, fins ara només s’aplicava a les zones més cèntriques.

El consistori es mostra preocupat per la situació a Sant Antoni, que considera especialment sensible. Els veïns han detectat 3.500 inquilins que, calculen, veuran com acaba el seu contracte de lloguer els propers tres anys. Montaner també ha expressat preocupació per zones com el Clot, el Poblenou o el Poble-eec, en el que considera que és una estratègia per arrelar ràpidament: “Estan invertint comprant ciutat, en aquells barris on és més visible i hi ha més qualitats.”

Nou expedient a Norvet pel cas d’Aragó, 477

Josep Maria Montaner també ha recordat que l’Ajuntament sancionarà l’empresa Norvet, propietària de l’immoble d’Aragó, 477, i els obligarà a reparar els danys provocats. A més, ha assenyalat que el consistori treballa en un document que garanteixi l’habitatge als veïns tot i les rehabilitacions, i que no es podran dur a terme reformes si no existeix el compromís de garantir l’habitatge als veïns.