L’única botifarra d’ou barcelonina premiada amb una menció ha estat la de Josep Margarit, un botifarra feta amb llamàntol que transgredeix la recepta tradicional, feta per les Xarcuteries Margarit, al carrer dels Caponata, al barri de Sarrià.

El guanyador de la millor botifarra tradicional ha estat Josep M. Saborit de la Carnisseria-Xarcuteria Saborit, de Calldetenes (Osona), un producte que segueix la recepta tradicional familiar i que incorpora ingredients d’alta qualitat com carn de porc molt fresca i ous de gallines contentes de producció pròpia. En la categoria de millor botifarra d’ou innovadora el guardonat ha estat Agustí Vives, de Cal Vives de Moià, amb una botifarra elaborada amb carxofes i llardons que busca trobar l’equilibri entre els productes emprats.  Els dos guanyadors han assegurat que és un orgull ser distingits amb aquest guardó i que esperen que la ciutadania s’apropi a les seves carnisseries per degustar la botifarra d’ou, aprofitant que s’acosta el Carnaval.

La festa i el concurs de la botifarra han donat el tret de sortida a una setmana de disbauxa, una festivitat de la qual aquest producte és l’estrella. Es preveu que les 2.225 botigues que formen part dels gremis provincials de la marca Carnissers i Xarcuters de Catalunya venguin una mitjana d’uns 150 kg de botifarra d’ou des d’aquest cap de setmana fins a acabar les festes de Carnaval.  Amb aquests premis es vol reforçar el valor dels productes artesans i apostar pel comerç de proximitat, a més de potenciar un producte tradicional alhora que s’actualitza.