A Fàbregas Xarcuters ofereixen diversos productes, com botifarres de tots tipus, bulls i caps de senglar. Però el seu producte estrella és la botifarra d’ou tradicional. Sempre ha estat molt demandada pels seus clients. Però l’any 2017 van guanyar el premi del Gremi de Carnissers, a la millor botifarra d’ou de Catalunya. Segons explica el Valentí Fàbregas, que s’encarrega de l’elaboració a l’obrador, des d’aleshores han fet més botifarres que mai. De fet, afegeix, “durant dos mesos a l’estiu paràvem la producció però aquesta vegada n’hem fet tot l’any.” Assegura que han vingut clients d’altres barris, i fins i tot han rebut comandes de fora de Catalunya.

La recepta de la botifarra d’ou tradicional dels Fàbregas, s’ha anat passant de generació en generació. Al Valentí l’hi va ensenyar a fer el seu pare. Explica, però, que l’essència continua sent la mateixa, encara que al llarg d’aquests anys s’hi han introduït canvis per millorar-la. Actualment està feta amb una bona base d’ous frescos, que suposen un 30 % del producte, fet sense additius. També s’han adaptat als nous temps, ja que segons el Valentí ara la clientela busca innovació. Per això han creat altres versions de botifarra d’ou tradicional, per exemple la d’espinacs amb pinyons, o la novetat d’aquest any, d’espàrrecs amb bolets i ceba caramel·litzada.

El Valentí Fàbregas explica orgullós que la seva família està al Mercat de l’Abaceria des que es va inaugurar, ara fa 126 anys. La seva germana Agnès i ell continuen amb la tradició. Tenen la xarcuteria Fàbregas, al mercat, i una altra parada al Mercat de Lesseps.

Durant el Carnaval

Un dels productes tradicionals que es mengen durant el Dijous Gras és la botifarra d’ou, ja que en els dies previs a la quaresma s’aprofitava per menjar ous i carn, que no es podien menjar després. Aquesta tradició encara perdura avui dia i durant aquestes dues setmanes a Fàbregas Xarcuters esperen vendre 300 kg de botifarra d’ou tradicional.