Tècnics municipals i de l’empresa propietària han inspeccionat aquest dimecres els habitatges buits on s’haurien originat les fuites d’aigua que dilluns van malmetre almenys tres pisos. La causa de l’avaria es desconeix encara, però els veïns insisteixen en la sospita que Norvet hauria reprès les obres a l’edifici malgrat que l’Ajuntament les va aturar al novembre.

Despreniments del sostre i humitats a les parets són les principals conseqüències de l’incident que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va denunciar aquest dilluns al programa ‘bàsics’. Dos dies després, no hi ha cap responsable del fons propietari de la finca, Norvet, que hagi donat encara explicacions sobre les inundacions als veïns que hi són de lloguer, alguns amb contracte vigent i d’altres que hi continuen vivint tot i que els ha vençut. També continuen sense aigua els dos habitatges afectats per la sostracció de dos comptadors, en aquest cas pisos ocupats per famílies reallotjades per la PAH.

Els veïns estan convençuts que l’interès dels propietaris és fer-los fora. I la prova d’això, diuen, és que els seus pisos ja estan en venda, “per 300.000 euros”, tot i que ells hi continuen vivint. L’Ajuntament no ha pogut confirmar que Norvet hagi reiniciat els treballs a la finca però assegura que en qualsevol no té permís per reprendre’ls.