El Mercat de la Boqueria va ser el primer de tot l’estat a vendre insectes comestibles. Va ser gràcies a la família Petràs, que en un viatge al continent americà, va descobrir aquest producte i va decidir importar-lo. De fet, és un menjar exòtic només en la cultura occidental, ja que tant a Àsia, com a Oceania, a l’Àfrica i a l’Amèrica del Sud se n’han menjat des de fa segles. Tot i això, la llei europea i estatal no regulava la comercialització d’aquest tipus d’aliment, de manera que Bolets Petràs va haver de deixar de vendre’n l’any 2008, gairebé quatre anys després d’haver-se estrenat en aquest món i amb un gran èxit entre els visitants de la Boqueria.

Gràcies a la nova llei aprovada pel Parlament Europeu l’any 2015, s’han facilitat molt les peticions per regularitzar la importació i cultiu de productes exòtics o encara no reconeguts com a aliments per la legislació europea. D’aquesta manera, en pocs mesos s’ha aconseguit reconèixer els insectes com a un producte alimentari, sempre que es compleixin les estrictes condicions de salubritat imposades per la Comissió Europea. En aquest context, els Petràs no ho han dubtat i han tornat a posar a la venda tota classe d’invertebrats torrats (també per internet).

En Xavier Petràs, un dels responsables de la parada, s’ha mostrat convençut que aquesta vegada serà la definitiva. De moment disposa de diversos tipus d’insectes torrats i envasats al buit, però espera poder ampliar l’oferta amb productes com, per exemple, piruletes farcides amb escorpí, una llaminadura que va tenir molt èxit fa 10 anys.